Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα απολαυστικό πιάτο!
Μερίδες 4, Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 15΄
Υλικά:
- 8 πιπεριές κέρατα (επιλέγουμε τις πιο μεγάλες, για ευκολία στο γέμισμα)
- 400 γρ. Tυροσαλάτα ΒΙΟΣΑΛ
- 4-5 καυτερές πιπερίτσες τσίλι
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές. Αφαιρούμε τα κοτσάνια, κόβουμε ένα καπάκι (το οποίο κρατάμε) και καθαρίζουμε το εσωτερικό από τους σπόρους, προσέχοντας να μην τις ανοίξουμε. Τις ξεπλένουμε και στο εσωτερικό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Πλένουμε τις καυτερές πιπερίτσες, αφαιρούμε το κοτσάνι και απομακρύνουμε τους σπόρους από το εσωτερικό.
Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά στη μεσαία σκάλα του φούρνου στο γκριλ ή στις αντιστάσεις. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε τις πιπερίτσες και το σκόρδο για 1 λεπτό και ύστερα προσθέτουμε τη τυροσαλάτα ΒΙΟΣΑΛ ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε τη γέμιση στο μπλέντερ και χτυπάμε ώσπου να αποκτήσει κρεμμώδη υφή.
Κρατάμε τις πιπεριές με προσοχή και γεμίζουμε με την τυροσαλάτα ΒΙΟΣΑΛ. Κλείνουμε με το καπάκι τους και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στο γκριλ, μέχρι οι πιπεριές να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Τρώγονται ζεστές ή κρύες.
Έξυπνα Tips:
Όσο περισσότερους σπόρους αφήσουμε στις κόκκινες πιπερίτσες τόσο πιο καυτερές είναι.
Για να σταθεροποιήσουμε τα καπάκια στις πιπεριές χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες.