Mερίδες: 5, Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά, Χρόνος Μαγειρέματος: 8 λεπτά

Υλικά :

  • 500 γρ. πένες ή πένες με ρίγα ή νιόκι ή σελινάκι (οπωσδήποτε ένα ζυμαρικό με τρύπα)
  • 2 κρεμμύδια άνυδρα, κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πάπρικα ΒΙΟΣΑΛ
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση:

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα λεπτοκομμένα κρεμμύδια για περίπου 8΄ ή μέχρις ότου μελώσουν και πάρουν χρυσό χρώμα. Προς το τέλος του σοταρίσματος προσθέτουμε την Πάπρικα ΒΙΟΣΑΛ και το καγέν και ανακατεύουμε καλά με κουτάλα ή σπάτουλα.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα έχουμε στραγγίσει καλά. Σε μεγάλο μπολ (μπασίνα) ρίχνουμε το γιαούρτι και τα ζεστά ζυμαρικά, περιχύνουμε το μείγμα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τη Πάπρικα ΒΙΟΣΑΛ, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα.

Πένες με γιαούρτι, Πάπρικα ΒΙΟΣΑΛ, κρεμμύδια