Υλικά:

  • 6 πίτες
  • 1/2 κιλό χοιρινό για σουβλάκι ή κοτόπουλο
  • 1 κλασικό κύβο λαχανικών
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • λαδόκολλες για το τύλιγμα
  • ξυλάκια για σουβλάκι
  • 1 ντομάτα
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • Συσκευασία 250 γρ. Τζατζίκι με ελαιόλαδο ΒΙΟΣΑΛ

Εκτέλεση:

Περνάμε τα σουβλάκια σε ξύλα. Τα ψήνουμε για 3-4′ από κάθε πλευρά.

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ βαθύ και στενό. Τρίβουμε με τα δάχτυλα τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε. Αφού μαρκάρουμε τα σουβλάκια στη σχάρα τα βουτάμε στην μαρινάδα. Τα αφήνουμε να σταθούν το λιγότερο για 20′, τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο τους για λίγα επιπλέον λεπτά.

Ψήνουμε τις πίτες, τις γεμίζουμε με τα ζουμερά σουβλάκια και μια γενναία δόση Τζατζίκι με ελαιόλαδο ΒΙΟΣΑΛ, ντομάτα και μαρούλι. Απολαμβάνουμε αμέσως.

Σπιτικό σουβλάκι σε πίτα
Facebook
Twitter
Font Resize
Contrast